Ruitenwisser mechan...
 
Notificaties
Alles wissen

Ruitenwisser mechanisme piept  

 

Vertrouwd lid Geregistreerd
Lid geworden: 12 maanden geleden
Berichten: 74
1 maart 2020 11:31  

Mijn ruitenwisser mechanisme piept. In het verleden heb ik siliconen spray gebruikt . Maar dat blijkt niet het juiste middel. Nu wil ik de boel loshalen en de assen invetten. Nu kan ik dat doen met WD 40 of vaseline. Wat is het juiste middel? Vaseline gaat vloeien als het warm wordt dus mijn idee is dat WD 40 het juiste product is.  Ik hoor graag jullie mening. 

Gr Albert 

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan


ReageerCitaat
MVWautotechniek
Beheerder / webmaster MVWautotechniek.nl
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 188
3 maart 2020 08:18  

@albert

Als het ruitenwissermechanisme piept, is de kans groot dat hij ook zwaarder en langzamer beweegt. Dit zal steeds erger worden.
Hoe heb je de siliconenspray gebruikt? Heb je het aan de buitenkant op de scharnierpunten gespoten? Dat is niet de goede manier.

Het beste is om de stangen van elkaar te klikken, dus: ruitenwisserarmen demonteren, ruitenwissermotor van het mechaniek demonteren, met een tang en/of schroevendraaier de scharnierpunten van elkaar los klikken (zie de rode pijlen in de afbeelding). Bij nr. 2 zitten er twee stangen op één scharnierpunt geklikt. Draai de moeren (zie groene pijlen) los en schuif de draadeinden van de ruitenwisserarmen uit het mechaniek. Hierin zal de meeste corrosie aanwezig zijn. Corrosie krijg je niet weg met wat siliconenspray. Maak de boel goed schoon, gebruik eventueel een schuurpapiertje en ontvettingsmiddel. Vet daarna alle draaipunten in met vaseline en klik de boel weer vast. Vaseline blijft ertussen zitten; zou je er spray tussen spuiten, dan verdwijnt dit na verloop van tijd weer.

Let op het "nulpunt" van de ruitenwissers: na het monteren van het mechaniek moet je de ruitenwissers eenmalig bedienen, zodat de ruitenwissermotor een rondje draait. Als hij in de nulstand is gestopt, monteer je de ruitenwisserarmen. Doe je dat niet, dan heb je kans dat ze óf te ver door bewegen bij het omhoog gaan, óf te ver naar beneden bewegen bij het terug bewegen naar de nulstand.

 

 


ReageerCitaat
Vertrouwd lid Geregistreerd
Lid geworden: 12 maanden geleden
Berichten: 74
3 maart 2020 08:47  

@marco

haha, ik heb alle klassieke fouten gemaakt siliconen spray aan de de buiten kant en inderdaad hij piept weer.  Ik ga het proberen op de manier die je hier voorschrijft. Zal even wachten op wat drogen dagen. Het betreft hier de wisser van mijn tweede auto een mercedes c. 

Vriendelijke groet Albert 

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan


ReageerCitaat
MVWautotechniek
Beheerder / webmaster MVWautotechniek.nl
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 188
3 maart 2020 09:10  

@albert

Bij de Mercedes zal het iets meer schroefwerk zijn, maar het is absoluut de moeite waard om gratis en voor niets het mechanisme weer soepel te laten bewegen.

 


ReageerCitaat